Als iemand denkt dat hij Jezus is, laat hem dan gewoon Jezus zijn.

kosmospiraat en het rijbewijs
Van de avond gisteren herinner ik mij elke minuut en seconde. Ik bezit niet de helderheid om een stap opzij te doen. Mijn geheugen houdt zelden zijn mond en de kunst van het vergeten heb ik nooit geleerd. Ik sloot mijn ogen en herinner mij nog precies de voetstappen van het rare individu van twee meter, hoe ze mij naderden en mij als een strook licht, niet loslieten. Ook de krakkemiekige vrachtwagen, waar de Zwaab op stond geschreven, zag ik in mijn geest bewegen. Langepootmüggenstad liet mij duizelen. Er was iets aan de hand met de plek waar ik was gestrand, maar kon niet zeggen wat en besloot mijn hoofd er niet langer op te breken. Bovendien had ik gisteren zoveel biertjes op, nadat Amilifanto mij had verlaten, ik mij heb ingeschreven op het internet voor autorijlessen. Het internet vertelt ons hoe we moeten leven en toevallig was de eerste site die ik tegen kwam, een site die mensen ronselde die nog geen rijbewijs hadden. De naam van de site was: legaal leren rijden in drie lessen. Succes verzekerd!
Succes verzekerd. Zulke woorden hebben mij steeds geboeid en stemden mij tot nadenken. Ik heb nog nooit succes gekend in mijn leven en was bovendien dolenthousiast, daar als ik gedronken heb, altijd ontzettend veel zin heb om te rijden. Ik denk dat het te maken heeft met het enzym dat zich in mijn lichaam bevindt. Het enzym fluistert dingen tegen me die ik onmogelijk kan kaderen. Soms word ik er zo onnozel van, dat ik het enzym de mond wil snoeren en vraag ik mij af waarom het enzym de behoefte heeft om mijn hoofd gek te maken. Het zal wel een reden hebben. Alles heeft een reden, zelfs de snottebel die ik eergisteren uit mijn neus had gevist en tussen pagina twee van het boek "Er bestaan wel degelijk mensen die hun eigen excrementen opeten", had geplakt. De kunst is het enzym tegemoet te treden zonder er al te veel over na te denken. Nadenken leidt resoluut tot de psychiatrie en heb ergens gelezen, dat een nieuwe theorie, psychisch gestoorden verbiedt van te schreeuwen en van door hun raam te springen.
Ik vind, dat als iemand worstelt met psychische vraagstukken, hij het recht moet hebben om te schreeuwen en om een fikse duik te nemen uit zijn raam, met de bedoeling met zijn hoofd geheel te pletter te storten tegen de grond. Hetzelfde geldt voor mensen die denken dat ze Jezus zijn. Als iemand denkt, dat hij Jezus is, laat hem dan Jezus zijn. Waarom ik dat boek had gekocht, was mij een compleet vraagstuk. Ik koop wel vaker boeken die er niet toe doen en verbolgen luisterde ik naar mijn lichaam terwijl het allerlei dingen tegen mij ophoestte. ‘Je bent dronken, dus je moet dringend met een auto leren rijden. Bovendien is het leven je grootste tijdsverlies.’ Zoals steeds volgde ik de stem van het enzym. Het grappige was, dat ik reeds een rijbewijs had, doch vind dat men in een mensenleven niet genoeg rijbewijzen kan hebben. Hoe meer rijbewijzen, hoe beter en zo geldt het voor alles. Je moet nemen wat zich aanbiedt en je moet grijpen, wat zich laat grijpen.
Zoals altijd bij zulke proeven, moest ik eerst een formulier invullen. Eigenlijk kan men stellen dat ik zowat zelf een formulier geworden ben. Ik heb in mijn leven al zoveel formulieren ingevuld, gaande van “hoe leer ik in tien seconden perfect een aardappel te schillen?” tot “hoelang kan een man zijn zaad inhouden?” allemaal proeven waarvoor ik niet was geslaagd, wat begrijpelijk was, want ik was in mijn leven in nog niets geslaagd. Één van de vragen luidde: wat is de belangrijkste oorzaak van ongevallen binnen het rijverkeer? Ik vond het een nutteloze vraag. Er is geen enkele wet die bepaald welk antwoord juist en welk antwoord verkeerd is. Toch wou ik mijn best doen, om de mensen die energie in iets hebben gestoken, met een positieve ingesteldheid tegemoet te treden. Diep dacht ik na. Ik fronste mijn wenkbrauwen terwijl ik met mijn hand voelde aan mijn teelballen. Ik ben iemand die denkt dat de aantrekkingskracht mijn teelballen gaat stelen, vandaar dat ik per dag zo een dertig keer aan mijn scrotum voel, om te zien of het nog steeds op de juiste plaats hangt, kreeg een erectie en werd overvallen door een aha- erlebnis.

De belangrijkste oorzaak van auto ongevallen, is met een stijve penis zitten terwijl je rijdt.

Ik voelde mij buitengewoon intelligent en vulde naar goeddunken de test in en hoopte dat ik was geslaagd. Natuurlijk was ik gebuisd. Slagen is niet mijn beste bezigheid, vond het zelf leuk om gebuisd te zijn. Het juiste antwoord luidde: niezen. Ik had het te ver gezocht en besloot om onbegrijpelijke redenen te gaan slapen, met de bedoeling de waaier van mijn dromen te openen.De belangrijkste oorzaak van auto ongevallen, is dat je moet niezen. Het leven is gemakkelijker dan je denkt. Deze ontdekking stemde mij niet ontevreden.
Share/Save
Anonymous users will be subscribed with the selected preferred language. They will receive newsletters in this language if available. Registered users will be subscribed with their preferred language as set on their account page.

Zoals in alle levensprocessen komt er een tijd waarin het oude plaats maakt voor de processen van dood en ontbinding zodat de energie gerecycleerd en wedergeboren kan worden om opnieuw de mogelijkheid te schenken tot leven in een prachtige nieuwe vorm.
de Hemelzwendelaar is herboren als hemelwandelaar!

Piraat, iets waar het enzym volgens mij ook niet tegen kan, zijn the dire straits. Simpele opgewekte muziek die niet naar de analen van ons bestaan leidt. Misschien moet je het daar zoeken ... Ik kijk vol verwachting uit naar je nieuwe avontuur.

Beste Albert Vigoleis Thelen, als auteur zijnde houd ik hier rekening mee. Bij de volgende episode, zullen the Dire Straits zeker te horen zijn. Ik ga volledig akkoord. Tunnel of love, vind ik een briljant nummer. Geluk is ruiken aan een stukje brood dat in een rieten mand heeft gelegen. Je mag het nooit te ver zoeken, ofschoon de piraat van het mooie donker van de vleermuis Nick Cave ook best wel gelukkig kan worden. Leuke naam trouwens, Albert Vigoleis Thelen. Zo had ik ook geboren willen worden.

Piraat, iets waar het enzym volgens mij ook niet tegen kan, zijn the dire straits. Simpele opgewekte muziek die niet naar de analen van ons bestaan leidt. Misschien moet je het daar zoeken ... Ik kijk vol verwachting uit naar je nieuwe avontuur.

fan van het enzym zijnde... allright!!!

Heeft het enzym fans, het wordt nog erger dan gedacht!

Ha Ha, niet te doen hé. Er staan de piraat nog zware tijden te wachten.

Prachtig! Meer kan ik niet zeggen.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.